ИсторијаАрхитектураСликарствоМонаштвоБиблиотекаИконописна радионицаИздаваштвоРаспоред богослужењаБиблиографијаРизницаСимпосион о женском монаштвуФондација НАСЛЕЂЕ

Новo издањe

Пријава за билтен вести

Ваше име и презиме:
Ваш е-маил:

ОСАМ ПУНИХ ВЕКОВА

 Значај који су ктитори, Свети Сава и Стефан Првовенчани наменили манастиру Жичи као центру самосталне српске цrркве, крунидбеном месту будућих краљева и саборном храму српског народа, данас истичемо кроз прославу националног јубилеја 800 година постојања и непрекинуте духовне мисије овог светог места. 

Видео запис предавања са Симпосиона о женском монаштву - у продаји

У Манастиру Жичи, у оквиру  обележавања 800 година постојања, у септембру 2011. године, одржан је међународни духовни-научни симпосион о женском монаштву. Симпосион је окупио тридесетак предавача и око три стотине гостију из Србије и иностранства.

Запис који је пред вама изражава и нашу наду да ћемо се опет и опет окупљати и разговарајући о ономе што нам је заједничко, славити Једнога у Тројици Господа Нашега Исуса Христа коме нека је слава у векове векова, амин.

 

ДВД је могуће купити у манастиру Жичи или наручити преко e-mail адресе: info@zica.org.rs или поштанске адресе: Манастир Жича, 36 221 Жича.

Цена: 1 500,00 динара.

 

опширније »

Жички духовни сабор Преображење 2015.

 

 

 

Уручењем Жичке хрисовуље у Трпезарији Манастира Жиче песнику Ђорђу Нешићу, завршен  је Жички духовни сабора Преображење 2015.

 

 

опширније »

Слава параклиса Светог Првомученика и Архиђакона Стефана у Манастиру Жичи

 


На празник Преноса моштију светог архиђакона и првомученика  Стефана, свету архијерејску Литургију служио је Епископ жички г. Јустин уз саслужење свештеномонаштва и свештенства Епархије жичке.

 

У току Божанствене Литургије, Његово Преосвештенство Епископ жички г.г. Јустин је у чин свештеника рукоположио ђакона Владана Вуковића из Новог Пазара, професионалног војника у касарни „Стефан Немања“ у Рашки.

 

Извор:

http://eparhija-zicka.rs/duhovne-radosti-u-manastiru-zica/

 


опширније »

Иконописна радионица Манастира Жиче, након самосталне изложбе у Москви, учествује на изложби «Израз времена» у Москви.

 


 

 

Иконописна радионица Манастира Жиче, након самосталне изложбе у Москви, учествује на изложби «Израз времена», отвореној 10. јула 2015. године, у  оквиру Шестог словенског форума ликовних уметности, у Москви, у Галерији Дмитрија Бељукина.


Ова изложба, као и сам Шести словенски форум, траје до 30. јула 2015. године.

опширније »

Изложба икона Манастира Жиче у Москви

 

 

 

16. јуна 2015. године у Москви, у галерији Царска кула (галерија  Дмитрија Бељукина), отворена је изложба икона Манастира Жиче која ће трајати до 29. јуна.

 

 

 

опширније »

Претрага

Loading

Из кнјиге посетилаца

knjiga ustisaka

RSS

RSS

Види мапу

МАНАСТИРСКИ ПРОИЗВОДИ

 

Природни сокови 100 % воће

Ракија траварица

Ликери

Линкови

Симпосион филм

 

Кратак филм о
Симпосиону у Жичи

 

Симпосион о женском монаштву у манастиру Жича