ИсторијаАрхитектураСликарствоМонаштвоБиблиотекаИконописна радионицаИздаваштвоРаспоред богослужењаБиблиографијаРизницаСимпосион о женском монаштвуФондација НАСЛЕЂЕ

Новo издањe

Пријава за билтен вести

Ваше име и презиме:
Ваш е-маил:

ОСАМ ПУНИХ ВЕКОВА

 


ХРИСТОС ВАСКРСЕ! 

Значај који су ктитори, Свети Сава и Стефан Првовенчани наменили манастиру Жичи као центру самосталне српске цrркве, крунидбеном месту будућих краљева и саборном храму српског народа, данас истичемо кроз прославу националног јубилеја 800 година постојања и непрекинуте духовне мисије овог светог места. 

Пренос благодатног огња

 

БЛАГОДАТНИ ОГАЊ

 

Силазак Благодатног Огња највеће је чудо у Светој Земљи, која нам сваке године у исти дан и сат, скоро два миленијума сведочи Васкрсење Христово и доказ је Његовог вечног присуства. То је догађај који се сваке године јавља око подне, само на Велику Суботу (по јулијанском-црквеном календару), на Светом и Животворном Гробу Господњем. Предања казују да се Огањ јављао још од времена изградње Константиновог храма (326-336.године после Христа), али поуздана писана сведочанства о овом чудесном догађају датирају од пре 1200 година, па до наших дана.

 

опширније »

Распоред богослужења светле седмице

 

СВЕТЛИ ПОНЕДЕЉАК – СВЕТЛА СУБОТА
  • Света Литургија у 6 часова
  • Вечерње у 17 часова


 

опширније »

Ново ДВД издање у штампи: Видео запис предавања са Симпосиона о женском монаштву

 


У Манастиру Жичи, у оквиру  обележавања 800 година постојања, у септембру 2011. године, одржан је међународни духовни-научни симпосион о женском монаштву. Симпосион је окупио тридесетак предавача и око три стотине гостију из Србије и иностранства.

 

опширније »

Претрага

Loading

Из кнјиге посетилаца

knjiga ustisaka

RSS

RSS

Види мапу

МАНАСТИРСКИ ПРОИЗВОДИ

 

Природни сокови 100 % воће

Ракија траварица

Ликери

Линкови

Симпосион филм

 

Кратак филм о
Симпосиону у Жичи

 

Симпосион о женском монаштву у манастиру Жича